Select Page

Auttaa pakolaisia suoraan

Puhuminen ja toimiminen pakolaisten suojelemiseksi on yhtä tärkeää. Auta heitä suoraan tarjoamalla heille tarvitsemaansa apua ja turvaa.

Artikkelissa esitellään tapoja, joilla voit auttaa pakolaisia direktiivinä heidän tarpeisiinsa ja elämäänsä:

Osallistu paikalliseen pakolaisten auttamiseen

Voit auttaa paikallisesti tai etäyhteydellä. Tässä on esimerkkejä siitä, miten:

 • Osallistu paikallisiin tai verkkotapahtumiin, kuten pakolaisia auttaviin ryhmiin tai kansalaisjärjestöihin.
 • Tarjoa apua ammattiavustajille heidän työssään pakolaiskeskuksissa ja -asemilla.
 • Auta läheisessä pakolaisyhteisössäsi vapaaehtoistyössä. Voit tarjota ruokaa lapsille ja perheille naapurikeskuksissa ja aktivoida vertaisauttamista.
 • Osallistu paikallisiin tapahtumiin ja huoneistopalveluihin.
 • Auta saamaan hyvää terveydenhuoltopalvelua uudelle asuinpaikalle. Tarjoa myös ennaltaehkäisevää neuvontaa sekä maahanmuuttopalveluja ja opastusta.
 • Tarjoamme lisäksi runsaasti tietoa erilaisiin materiaaleihin liittyviin ratkaisuihin ja nopeita tutkimustuloksia.

Tarjoa tukea pakolaisille

Suomalaiset yhteiskunnat ja ihmiset, jotka tukevat pakolaisten oikeuksia, tarjoavat erilaisia vaihtoehtoja. Yksi tapa auttaa on taloudellinen tuki. Tämä voi olla rahaa pakolaisten koulutukseen, lahjoituksia tunnustettuihin organisaatioihin ja järjestöihin ja uskonnollisiin yhteisöihin.

Taloudellisen tuen avulla voit auttaa pakolaisia elämiskustannuksissa, ostamalla heidän matkaansa turvalliseen paikkaan, vaatteita ja ruokaa sekä muita tarvikkeita.

Toinen tapa auttaa pakolaisia on osallistumalla vapaaehtoisena paikkakunnilla, jossa paljon hallitsevia kaatumispisteitä. Pelastusjoukot työskentelevät aktiivisesti luodessaan kontteja, joissa pakolaisille tarjotaan turvapaikkaa. Voit tarjota heille lento- ja junalippuja, matkustamiseen tarvittavia resursseja sekä lahjoittaa varusteltuja muovisia savenmuovikasseja. Voit myös lähettää heille oleskelulupia ja muuttoapua.

Avusta pakolaisten oikeuksien puolustamisessa

Suomessa pakolaisille tulee monia ongelmia. Ne täytyy tunnistaa ja niihin pitää vaatia panostusta. Auta pakolaista ja tue heidän oikeuksiaan. Tähän tarvitaan:

 • uskonnonvapaus;
 • puhdas vesi;
 • terveydenhuolto ja koulutus;
 • laillinen asema;
 • syrjinnän kieltäminen;
 • tuomitseminen ihmisoikeusloukkauksista.

Miten auttaa?

 • Liity yhteisöihin, jotka auttavat paikallisia asukkaita.
 • Osallistu työryhmiin ja ruokkii tarpeessa olevia.
 • Sponsoroi maksutonta palvelua.
 • Tutustu eri strategioihin.
 • Anna ihmisoikeussivistysmatkoja.
 • Varmista, että kaikki osapuolet ovat tietoisia tarvittavasta avustuksesta.
 • Noudata Pakolaiskonventiota ja Palaaserotinkovenanttia.
 • Edistä oppimista.

Auta pakolaisia kansainvälisesti

Pakolaisten auttamisesta voi olla maailmanlaajuisesti erittäin tärkeää. Voit auttaa paikallisesti tai kansainvälisesti. Artikkelissa kerromme erilaisista keinoista ja välineistä, joilla voit auttaa pakolaisia maailmanlaajuisesti:

 • Keino 1
 • Keino 2
 • Keino 3
 • Väline 1
 • Väline 2
 • Väline 3

Liity kansainvälisiin järjestöihin, jotka auttavat pakolaisia

Kansainvälisillä järjestöillä on iso rooli auttaessaan pakolaisia eri puolilla maailmaa. He tarjoavat heille elintarvikkeita, vaatteita ja muuta tukea. Esimerkkejä tästä ovat UNHCR, UNICEF ja IOM. Sinun ei tarvitse liittyä mihinkään saadaksesi heiltä tuen.

Voit auttaa pakolaisia tukemalla kansainvälisiä hankkeita. Voit rahoittaa niitä tai tarjota vapaaehtoistyötä. Nämä hankkeet tarjoavat myös vapaaehtoistyömahdollisuuksia paikan päällä. Voit esimerkiksi:

 • opastaa turvapaikkaepalveluja
 • antaa yksi-yhteyshenkilöiden avustusta
 • auttaa hallituksia tehostamaan prosesseja lasten ja naisten kanssa.

Osallistu kampanjoihin, joilla puolustetaan pakolaisten oikeuksia

Auttaaksesi pakolaisia, voit osallistua erilaisiin kampanjoihin, joiden tarkoitus on puolustaa heidän oikeuksiaan. Näihin kampanjoihin osallistuvat poliittiset ohjelmat, uskonnolliset ryhmät, julkisyhteisö ja ihmisoikeusalan edustajat. Tutustumalla tarjolla oleviin mahdollisuuksiin löydät sopivan tapa osallistua. Esimerkkinä voit allekirjoittaa vetoomuksen tai liittyä online-kampanjaan.

Osallistumalla näihin toimiin teet merkittäviä muutoksia ja suuren eron maailmassa. Voit esimerkiksi koittaa parantaa pakolaisten lasten asemaa tai ratkaista pakolaisalueiden henkilöliikenteen ongelmia. Myös muu politiikka, kuten tapahtumien järjestäminen, harjoittelu ja syyllisten laskeskeleminen, voivat taata rauhaa ja turvallisuutta! Olet voimannut tehdä suuren eron auttaaksesi pakolaisia!

Auta pakolaisia taloudellisesti

Auttaakseen pakolaisia voi lahjoittaa rahaa tai vaatteita hyväntekeväisyysjärjestöihin. Rahalahjoitusten tekeminen on tärkeää. Se antaa pakolaisille toivoa ja tukea. He voivat aloittaa uuden elämän uudessa kotimaassaan.

Tee lahjoitus pakolaisten auttamiseen

Auttamalla pakolaisia, tukemme heidän uskoaan ja toiveitaan. Lahjoitus on tehokas tapa auttaa, sillä se helpottaa tukituotteiden saatavuutta alueelle. Suurin osa lahjoituksista tulee valtioilta, yrityksiltä ja järjestöiltä.

Lahjoitustoiminta voi olla pieniä ja isoja. Pieniä esimerkkejä ovat vaatteiden ja ruoan lahjoittaminen tarvitseville vapaaehtoisille. Isompiin voi liittyä verotuksesta huolehtimista ja opetushallinnon hankintoihin. Aina ennen lahjoittamista, varmista, että tarvitsetko erityyppisiä tukia!

Rahoituksen haasteet ovat suuria. Esimerkkinä voisi olla veron poistaminen asuntojen rakentamiseen paikkakunnille, joissa pakolaisia on paljon. Lisäksi tietoisuutta tulee lisätä – yhteenkuuluvuuden lisääminen mahdollistaa enemmän avun saamisen.

Osallistu kampanjoihin, joilla kerätään rahaa pakolaisten auttamiseen

Kampanjoiden ja vapaaehtoisen apun avulla autetaan turvapaikanhakijoita ja pakolaisia. Yhteistyössä heidän omaistensa ja muiden vapaaehtoisten kanssa he saavat tukea, jotta he voivat elää rauhallista elämää.

Osallistumalla yhteen tai useampaan kampanjaan, jonka tarkoituksena on kerätä rahaa pakolaisen hyvinvoinnin edistämiseksi, voit osaltasi auttaa. Tutustu erilaisiin kampanjoihin ja verkkosivustoihin turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten avustamiseksi.

Varmistaaksesi parhaat tulokset kampanjan osallistumisessa, selvitä hyvin alueellinen lainsäädäntöregulaatio lahjoittamisesta ja liittyvien oikeudenmukaisuusongelmien kanssa. Voit myös tutkia tarjolla olevia vapaaehtoispalveluja joko paikan päällä organisaatiossa tai tiedon levittämisessä verkossa. Vapaaehtoisuuden tapauksessa sinun on varmistettava, että tehtäväsi antavat aidosti hyötyjille ja mahdolliset turvariskit otetaan huomioon.

Nopeasti orpokotien tarpeita maailmanlaajuisesti voit tukea osallistumalla erilaisiin kohdennettuihin keruu-kampanjoihin ja lunastamalla lahjakortteja auttaaksesi perheitä vastaanottamaan ruoka-, vaate- ja asuntotarvikkeita.

Auta pakolaisia kotoutumisessa

Pakolaisleireillä on monia ihmisiä, jotka tarvitsevat apua. Voit auttaa heitä. Miten?

 • Osallistu paikalliseen pakolaisavustustoimintaan.
 • Lahjoita aikasi ja rahasi.
 • Tai hae vapaaehtoistyötä pakolaiskeskuksessa.

Artikkelissa kerromme lisää siitä, miten voit auttaa pakolaisia kotoutumisessa.

Osallistu kampanjoihin, joilla edistetään pakolaisten kotoutumista

Kotouttamalla pakolaiset, annat vahvan panoksen hyvinvointiyhteiskuntamme eteen. Auta heitä löytääkseen itselleen turvallinen asuinpaikka ja työpaikka. Osallistu kampanjoihin, jotka tukevat heidän oikeuksiaan ja vapauksiaan.

Tutustu paikalliseen verkostoosi tai kansalaisyhteiskuntasi sivustoihin. Niissä voi olla muitakin tavoja auttaa pakolaisia kuin raha-avustusten antaminen. Ylläpidä aktiivista dialogia tarjoten apua ja tukea vapaaehtoispalveluja tarjoaville maahanmuuttajille.

Vaikuta politiikan muodostamishankkeisiin ja lainsäädäntöön poistaaksesi esteitä sekadeittausmenettelyyn. Tarkasta paikallisen alueesi tarjoamat ohjelmat ja palvelut auttaaksesi maahanmuuttajia paikkakunnallasi.

Tarjoa tukea pakolaisille, jotka etsivät työtä ja opiskelevat

Pakolaisille, jotka ovat jo saaneet pääsyn Suomeen ja haluavat löytää työtä, tarvitaan tukea. Auta heitä etsimään töitä. Anna neuvoja ja vinkkejä heidän suunnittelemiinsa uravetoihin sekä hankkiutumispyrkimyksiinsi.

Kannusta myös heitä kouluttautumaan. Suorita mahdollisimman hyvin heidän koulutustaan. Näin osoitat arvostustasi heille.

Auta pakolaisia löytämään asunto ja sosiaalista verkostoa

Auta pakolainen sinun alueellasi. Auta löytämään asunto ja sosiaalisiin verkostoihin. Tarjoa tukea etsimällä informaatiota tarjottavista palveluista paikalliselle alueelle. Vapaaehtoistyöhön pakolaisille tarkoitetuissa yhdistyksissä, kirjoita hakemuksia ja ohjaa heitä parantamaan kielitaitojaan.

Kotoutumiseen liittyy myös muut elintavat ja sosiaaliset suhteet. Auta pakolainen tutustumaan paikalliseen yhteisöön. Auta rakentamaan ystävyyden suhteita. Selvitä historian ja perinteet. Toimi vertaisohjaajana. Johdattaa uudet tulokkaat paikallisen kulttuurin erikoisuuksiin. Anna tarvittavia neuvoja elintavoista ja perinteisten tapojen omaksumiseen.

Usein kysytyt kysymykset

1. Miten voin auttaa pakolaisia?

One way to help refugees is by donating to organizations that provide assistance such as food, shelter, and healthcare. Volunteering at a local refugee center or offering language or job training can also make a difference.

2. Miksi pakolaisia tarvitsee auttaa?

Refugees have fled their homes due to war, persecution, or other life-threatening situations. By helping them, we can provide basic needs and a safe environment for them to start rebuilding their lives.

3. Mitä mahdollisuuksia minulla on auttaa pakolaisia Suomessa?

Suomessa on useita vapaaehtoistyömahdollisuuksia pakolaisten auttamiseen. Voit liittyä paikallisen pakolaisjärjestön vapaaehtoistyöhön, joka tarjoaa esimerkiksi kielenopetusta tai apua arjen askareissa järjestääkseen kodin ja työpaikan.

4. Miten lapsia voi auttaa?

Lapsilla voi olla haasteita sopeutumisessa uuteen ympäristöön, kielen oppimisessa ja kulttuurien välisessä kommunikoinnissa. Auttaaksesi lapsia voit lahjoittaa lapsille tarkoitettuja tarvikkeita, tarjota lanetukea tai osallistua vapaaehtoistyöhön, kuten lukutalkoiden ohjaamiseen.

5. Kuinka auttaminen voi hyödyttää yhteiskuntaa?

Pakolaisiin investoiminen voi hyödyttää koko yhteiskuntaa. He voivat tuoda uusia taitoja ja kokemuksia, parantaa taloutta ja monimuotoistaa kulttuuria. Pitkällä aikavälillä se voi auttaa rakentamaan kestävämpiä ja vahvempia yhteisöjä.

6. Kuinka voin auttaa pakolaisia, jos minulla ei ole rahaa tai aikaa?

Vaikka rahaa tai aikaa ei olisikaan, pienet teot voivat auttaa pakolaisia. Voit tietoisesti kertoa hyviä asioita pakolaisista, kuten heidän taitojaan, osaamistaan tai kulttuuriaan. Voit myös toimia aktiivisena ajattelijana ja keskustelijana. Avoin keskustelu ja positiivinen ilmapiiri voivat edistää pakolaisten hyväksymistä ja integroitumista uuteen ympäristöön.